Tramp otkazao tradicionalnu večeru povodom Ramazanskog bajrama u Beloj kući

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jun.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp otkazao tradicionalnu večeru povodom Ramazanskog bajrama u Beloj kući

Američki predsednik Donald Tramp otkazao je tradicionalnu iftarsku večeru koju su prethodne tri administracije Bele kuće organizovale povodom velikog muslimanskog praznika, Ramazanskog bajrama.

Naime, Bela kuća je svake godine organizovala iftarsku večeru, obrok koji označava prekid ramazanskog posta, još od 1996. godine kada je prvu takvu večeru organizovala Hilari Klinton.

Iftarskoj večeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u Beloj kući su uglavnom prisustvovali visoki zvaničnici iz muslimanskog sveta kao što su članovi Kongresa, diplomate...

- U ime američkog naroda, Melanija i ja šaljemo srdačne pozdrave muslimanima koji slave Ramazanski bajram. Tokom ovog praznika, podsećamo se na važnost milosrđa, saosećanja i dobre volje. Sa muslimanima širom sveta, Amerika obnavlja našu posvećenost u poštovanju tih vrednosti - poručio je Tramp u čestitki.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp prekinuo tradiciju dugu 20 godina

Izvor: B92, 26.Jun.2017

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp prekinuo je skoro dvadesetogodišnju tradiciju pošto u Beloj kući nije održao večeru u čast kraja Ramazana...Svečanost u Beloj kući održavala se još od vlasti Bila Klintona..."Rojters“ je još u maju pisao da je državni sekretar Reks Tilerson...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.