Tramp očekuje potvrdu svih njegovih nominacija

Izvor: VOA, 09.Jan.2017, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp očekuje potvrdu svih njegovih nominacija

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp očekuje da će Senat potvrditi sve njegove nominacije za članove kabineta, pred sutrašnji početak pretresa u Kongresu. Prvi će se pred senatorima pojaviti senator iz Alabame Džef Sešns, koga je Tramp nominovao za sekretara za provosuđe, i penzionisani marinski general Džon Keli, koji je predložen za sekretara za unutrašnju bezbednost. Do kraja nedelje trebalo bi da počne proces potvrde za još neke od Trampovih nominacija, a među njima su kandidat za državnog sekretara Reks Tilerson i buduća sekretarka za obrazovanje Betsi DeVos. U međuvremenu, lider republikanske većine u Senatu Mič Mekonel poručio je demokratskim zakonodavcima da "odrastu" i da ne blokiraju potvrde nominacija za Trampov kabinet.  Neki od onih koje je Tramp nominovao za položaje u svojoj administraciji, uključujući Tilersona i DeVos, poseduju ogroman finansijski kapital, a neke demokrate ističu da nisu prošli sve provere. Mekonel je u razgovoru za TV mrežu Si Bi Es optužio demokrate da su kivne zbog predsedničkih izbora i podsetio da su republikanci vrlo brzo potvrdili mnoge, koje je predsednik Barak Obama nominovao 2009. godine iako su - kako se izrazio - bili "veoma liberalni". Međutim, demokrate nisu jedine koje su zabrinute zbog nedovoljno objavljenih podataka o nekim Trampovim kandidatima. Šef nezavisne i nestranačke Kancelarije za vladinu etiku Voleter Šaub poslao je pismo demokratskim liderima prošle nedelje  u kojem navodi da nisu svi oni kojima su zakazani pretresi prošli obavezni proces etičke analize ili predali inicijalni nacrt izveštaja o svojim finansijama.  
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp predstavlja kabinet: Šta će reći Senat?

Izvor: B92, 10.Jan.2017, 08:09

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp očekuje da će Senat potvrditi sve njegove nominacije za članove kabineta, pred početak pretresa u Kongresu...Prvi će se pred senatorima pojaviti senator iz Alabame Džef Sešns, koga je Tramp nominovao za sekretara za provosuđe, i penzionisani marinski general...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.