Tramp na vezi sa Međunarodnom svemirskm stanicom

Izvor: Blic, 20.Apr.2017, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp na vezi sa Međunarodnom svemirskm stanicom

Američki predsednik Donald Tramp razgovaraće sledeće nedelje sa komandantkinjom Međunarodne svemirske stanice u orbiti oko Zemlje, saopštila je danas Bela kuća.

Portparol Bele kuće Šon Spajser rekao je da će Donald Tramp 24. marta razgovarati sa astronautima Pegi Vitson i Džekom Fišerom.

Pegi Vitson, prva žena koja komanduje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Međunarodnom svemirskom stanicom, tog dana će provesti svoj 535. dan u svemiru, što je rekord svih američkih astronauta.

Predsednik SAD je prošlog meseca potpisao zakon kojim je za narednu budžetsku godinu Nacionalnoj Vazduhoplovnoj i Svemirkoj Upravi (NASA) odobro 19,5 milijardi dolara.

NASA TV će uživo prenositi video-poziv u kojem će Tramp istaći "važnost podsticanja žena za karijeru u polju fundamentalnih nauka", najavio je Spajser.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.