Tramp: SAD više neće koristiti svoje vojnike za izgrađivanje demokratije po svetu

Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2017, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: SAD više neće koristiti svoje vojnike za izgrađivanje demokratije po svetu

Sjedinjene Američke Države imaju cilj da poboljšaju svoj sistem protivraketne odbrane, izjavio je američki predsednik Donald Tramp.

„Usmereni smo na širenje i poboljšanje našeg sistema PRO, kako bismo obarali rakete u vazduhu“, rekao je Tramp nastupajući u državi Nevada.

Američki predsednik je naglasio da administracija „sarađuje s Kongresom SAD kako bi se ove godine odbrambeni budžet suštinski povećao“.


„Obećao sam da ćemo obnoviti naše oružane snage. I to je upravo ono što ćemo učiniti“, naglasio je Tramp.

Predsednik SAD je ocenio da je postignut ozbiljan napredak u borbi protiv terorizma. On je podsetio da su pre oko mesec dana uspešno potisnuti teroristi DAEŠ-a iz iračkog grada Mosula.

Tramp je, takođe, naveo da je suštinski ograničen uticaj terorista na internetu i naglasio da SAD „više neće koristiti svoje vojnike za izgrađivanje demokratije po svetu“.

Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.