Tramp: Poruka Kim Džong Unu? Lepo se ponašaj

Izvor: B92, 18.Apr.2017, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Poruka Kim Džong Unu? Lepo se ponašaj

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp poručio je severnokorejskom vođi Kim Džong Unu da treba "dobro da se ponaša".

Kada je novinar upitao Trampa da li ima poruku za Kim Džong Una, američki predsednik je odgovorio: "Da se dobro ponaša".

Tokom današnje posete demilitarizovanoj zoni između dve Koreje američki potpredsednik Majk Pens ponovio je da SAD ne isključuju nijednu opciju kada je u pitanju Severna Koreja.

Pensova poseta usledila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dan posle severnokorejskog novog neuspelog lansiranja rakete. Severna Koreja je za godinu dana znatno ubrzala razvoj svojih programa koje zabranjuje međunarodna zajednica.

Portparol Bele kuće Šon Spajser nije želeo da kaže šta bi moglo da izazove američki vojni odgovor.

"Označavanje crvenih linija nije baš funkcionisalo u prošlosti", rekao je Spajser i dodao da Tramp pažljivo krije svoje karte i da ne treba očekivati da će on unapred objaviti šta će uraditi u odnosu na jednu ili drugu situaciju.

"Nećete videti kako predsednik naznačava crvene linije ali ono što radi o Siriji pokazuje da kad bude potrebno ovaj predsednik zna da pređe na dela", rekao je Spajser.

Severna Koreja je preko svog zamenika ambasadora pri UN navela da je spremna da odgovori na "bilo koju vrstu rata" koji bi pokrenule SAD.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.