Tramp: Pokušaću da smanjim, da li je u redu?

Izvor: B92, 22.Maj.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Pokušaću da smanjim, da li je u redu?

Jerusalim -- Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da želi veću trgovinsku razmenu sa Izraelom, ali niži deficit SAD u trgovini sa tom zemljom.

"Dve zemlje već imaju sjajne zajedničke poslove. Imamo snažne temelje na kojima možemo graditi još bliže trgovinske odnose koji su od benefita za obe naše države", rekao je Tramp u svom govoru posle sastanka sa predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom, prenosi agencija Rojters.

Tramp je zatim skrenuo pogled >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa svog govora na Rivlina, dadavši u polušali:

"Pokušaću da smanjim taj trgovinski deficit, da li je to u redu?"

Trampova administracija je naložila da se izradi studija kako bi se utvrdili razlozi visokog trgovinskog deficita SAD, koji, prema mišljenju Tramp, usporava privredni rast SAD i zapošljavanje.

U prva četiri meseca ove godine, deficit SAD u trgovini sa Izraelom je smanjen na 2,8 milijardi dolara sa 3,3 milijarde dolara iz istog perioda prošle godine, uglavnom zbog većeg izvoza SAD u Izrael.

Sjedinjene Države su najveći pojedinačni trgovinski partner Izraela, ali treće najveće regionalno tržište posle Evrope i Azije.

SAD su prošle godine izvezle 8,1 milijardi dolara vrednu robu i usluge u Izrael, dok su iz te zemlje uvezle robu i usluge u vrednosti od 17,6 milijardi dolara.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.