Tramp: Neka Merkel govori u ime Nemačke o Severnoj Koreji

Izvor: Blic, 12.Avg.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Neka Merkel govori u ime Nemačke o Severnoj Koreji

Američki predsednik Donald Tramp je, povodom protivljenja nemačke kancelarke Angele Merkel vojnom rešenju situacije sa Severnom Korejom, rekao da bi ona trebalo da govori u ime Nemačke.

"Neka govori u ime Nemačke. Ona je moj prijatelj, ona je veoma dobra osoba, veoma dobra žena i prijatelj Ivanke (Tramp)", izjavio je Tramp, a prenosi britanski list "Gardijan".

Američki predsednik je ranije danas upozorio da su SAD spremne na vojnu akciju "ako Severna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Koreja postupi nerazumno".

"Vojna rešenja su u potpunosti spremna, ukoliko Severna Koreja postupi nerazumno. Nadam se da će (severnokorejski lider) Kim Džong-un pronaći drugi put", napisao je Tramp na Tviteru, prenosi AP.

Military solutions are now fully in place,locked and loaded,should North Korea act unwisely. Hopefully Kim Jong Un will find another path!

Merkel je ranije danas izjavila da je protivnik upotrebe bilo kakve sile u rešavanju sukoba sa Severnom Korejom, a to je poručila nakon što je američki predsednik upozorio Pjongjang da je vojska SAD "na gotovs" ukoliko Severna Koreja "postupi nerazumno".

- Ne vidim vojno rešenje za ovaj sukob, već pre dosledan rad kakav smo videli u Savetu bezbednosti UN - rekla je Merkel novinarima.

Ona je istakla da će Nemačka intenzivno učestvovati u opcijama koje nisu vojne prirode.

"Ali, verbalnu eskalaciju smatram pogrešnim odgovorom", naglasila je Merkel.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.