Tramp: Ne isključujemo ni mogućnost vojne opcije za Venecuelu

Izvor: Blic, 12.Avg.2017, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Ne isključujemo ni mogućnost vojne opcije za Venecuelu

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da ne odbacuje ni mogućnost "vojne opcije" za Venecuelu, kao odgovor na eskalaciju političke krize u toj zemlji.

- Imamo mnogo opcija za Venecuelu, uključujući i potencijalnu vojnu opciju, ako bude bilo potrebe - rekao je Tramp novinarima u Nju Džerziju, a prenosi agencija Frans pres.

- Imamo trupe u čitavom svetu i na mestima koja su veoma udaljena. Venecuela nije toliko daleko, a ljudi tamo pate i umiru - dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Tramp.

On se, takođe, osvrnuo na pitanje Severne Koreje, rekavši da će razgovarati sa kineskim predsednikom Si Đinpingom o "veoma opasnoj" situaciji u vezi sa Pjongjangom.

- Nadam se da ćemo sve razrešiti - rekao je Tramp novinarima u svom golf kampu u Nju Džerziju, a prenosi agencija Rojters.

- Niko više od predsednika Trampa ne voli mirno rešenje - dodao je on.

Trampova administracija je prethodno lidera Venecuele Nikolasa Madura nazvala diktatorom i pokrenula sankcije protiv njega i velikog broja drugih zvaničnika, posle održavanja kontroverznih izbora za ustavotvornu skupštinu i višemesečnih protetsa opozicije tokom kojih je u sukobima sa policijom bilo više desetina žrtava, podseća AP.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tramp preti i Venecueli, "akt ludosti i ekstremizma"

Izvor: B92, 12.Avg.2017

Američki predsednik Donald Tramp je izjavio da ne odbacuje ni mogućnost "vojne opcije" za Venecuelu, kao odgovor na eskalaciju političke krize u toj zemlji..."Imamo mnogo opcija za Venecuelu, uključujući i potencijalnu vojnu opciju, ako bude bilo potrebe", rekao je Tramp novinarima u Nju DŽerziju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.