Tramp: Možda ću ukinuti sankcije Rusiji

Izvor: VOA, 14.Jan.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Možda ću ukinuti sankcije Rusiji

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp u intervjuu za Vol strit džornal kaže da bi, bar na neko vreme, zadržao sankcije Rusiji koje je uvela Obamina administracija. Tramp takodje ističe da bi mogao da ukine te sanckije, ako mu Rusija pomogne u borbi protiv terorizma i postizanju drugih ciljeva važnih za Sjedinjene Države. "Ako se dobro slažemo i ako nam Rusija zaista pomogne, zašto bi bilo ko kaznio sankcijama nekoga ko čini zbilja velike stvari", rekao je Tramp. On je takodje naveo da će, kada položi zakletvu, biti spreman da se sastane sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. "Koliko shvatam oni žele taj susret i to je sasvim u redu što se mene tiče", naveo je Tramp u razgovoru za Vol strit džornal. Što se tiče američke politike o jedinstvenoj Kini, koja podrazumeva da je Tajvan deo Kine, Tramp je rekao da će to takođe biti predmet pregovora. "Sve je predmet pregovora uključujući i jedinstvenu Kinu", istakao je Tramp. U međuvremenu, u izveštaju lista Vašington post se navodi da je Rusija pozvala Trampovu administraciju da prisustvuje rundi mirovnih razgovora o Siriji u glavnom gradu Kazahstana, Astani. Post piše da je ruski ambasador u Vašingtonu, Sergej Kisljak, prošlog meseca uputio taj poziv u telefonskom razgovoru sa Majklom Flinom, koji će biti savetnik za nacionalnu bezbednost u Trampovoj administraciji. Obamina administracija nije pozvana na te razgovore. Flin je navodno imao nekoliko telefonskih razgovora sa Kisljakom 29. decembra, na isti dan kada je predsednik Obama proterao 35 ruskih diplomata i uveo druge sankcije u odgovor na očigledne pokušaje Moskve da utiče na prošlogodišnje američke predsedničke izbore.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tramp: Ako Rusija pomogne, ukinućemo sankcije

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2017

Tramp je danas rekao da će bar na neko vreme, zadržati sankcije Rusiji, ali mu demokrate opet ne veruju. Takođe je ukazao da bi mogao da ukine te sanckije, ako mu Rusija pomogne u borbi protiv terorista i postizanju drugih ciljeva važnih za Sjedinjene Države...Izvor: N1/ CNN/ Enex

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.