Izvor: Nezavisne Novine, 21.Apr.2017, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Kina može da riješi problem Severne Koreje

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da će Kina, ako želi da riješi "problem Sjeverne Koreje", to i učiniti.

Tramp vrši pritisak na Kinu, i javno i privatno, da poveća pritisak na Pjongjang povodom nuklearnih ambicija Sjeverne Koreje.

On je jutros na Twitteru napisao da je Sjeverna Koreja ekonomski zavisna od Kine i da "ništa nije lako" kad je reč o napetoj situaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u odnosima s Pjongjangom.

Trampov nedavni sastanak s kineskim predsjednikom Si Djinpingom dijelom je bio fokusiran na nuklearne ciljeve Sjeverne Koreje.

Tramp je prošle nedjelje poslao nosač aviona ka korejskom poluostrvu kako bi odvratio Sjevernu Koreju od izvođenja još jedne nuklearne probe, ali je Pjongjang nastavio lansiranje raketa i sprema se da izvede šestu nuklearnu probu.

Vlasti Sjeverne Koreje upozorile su SAD na subotnjoj paradi u Pjongjangu da ne preduzimaju "provokativne akcije", navodeći da su "spremne da uzvrate nuklearnim napadom".
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.