Svetski lideri solidarni sa Španijom posle napada

Izvor: Radio 021, 17.Avg.2017, 22:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski lideri solidarni sa Španijom posle napada

Svetski lideri izrazili su solidarnost sa Španijom posle terorističkog napada u Barseloni u kojem je poginulo 12 ljudi.

Američki predsednik Donald Tramp osudio je napad i obećao pomoć španskim vlastima. "SAD osuđuju teroristički napad u Barseloni. Učinićemo sve neophodno da pomognemo", naveo je Tramp na Tviteru i dodao: "Budite hrabri i jaki! Volimo vas!".

Napad je osudio i ruski predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vladimir Putin. "Oštro osuđujemo ovaj okrutan zločin počinjen protiv civila", naveo je on i dodao da taj napad potvrđuje potrebu za ujedinjenje napora čitavog sveta u "beskompromisnoj borbi protiv terorizma".

Predsednik Evropske komisije Žan klod Junker poručio je da "varvarizam neće zastrašiti Evropu".

Britanska premijerka Tereza Mej je izjavila da je njena zemlja solidarna sa Španijom protiv terorizma. "Moje misli su sa žrtvama užasnog napada u Barseloni i sa hitnim službama (...). Velika Britanija je solidarna sa Španijom protiv terorizma", napisala je Mej na Tviteru.

Italijanski premijer Paolo Đentiloni takođe je izrazio solidarnost sa "divnom Barselonom, prijateljem Italije".

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da ta zemlje ostaje uz Španiju u borbi protiv terorizma. "Sve moje misli upućene su žrtvama tragičnog napada u Barseloni. Ostajemo ujedinjeni i odlučni", napisao je Makron na Tviteru.

I Nemačka vlada osudila je napad u Barseloni. "Naše misli su sa žrtvama gnusnog napada u Barseloni. Izražavamo solidarnost i prijateljstvo Špancima", naveo je portparol nemačke vlade Štefen Zajbert.

Katalonske vlasti potvrdile su da je 12 ljudi stradalo u današnjem napadu, a da je najmanje 50 povređeno, kada je kombi uleteo na trotoar u centru grada.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.