Šta će Tramp uraditi u Avganistanu?

Izvor: B92, 19.Avg.2017, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će Tramp uraditi u Avganistanu?

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp sastao se sa svojim timom za nacionalnu bezbednost kako bi dogovorili strategiju za Avganistan, javlja agencija Rojters.

Ta strategija uključuje mnoštvo opcija, od povlačenja ili smanjenja američkih snaga do skromnog povećanja trupa.

Veoma smo se približili odluci i očekujem je u veoma bliskoj budućnosti”, izjavio je američki ministar odbrane DŽim Matis.

Još uvek, međutim, nije poznato >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da li će na sastanku u Kamp Dejvidu doći do prevazilaženja unutrašnjih podela, pošto Trampov savetnik za nacionalnu bezbednost H.R. Mekmaster i pojedini vojni komandanti preferiraju opciju povećanja trupa, dok su “antiglobalisti”, koje je pre današnjeg otkaza predvodio Stiven Benon, za povlačenje snaga, navode američki zvaničnici.

Opcije predstavljene Trampu su različite, od potpunog povlačenja iz Avganistana i statusa kvo sa zadržavanjem oko 8.400 američkih vojnika, do skromnog povećanja broja trupa ili blagog smanjenja, poručuju zvaničnici.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.