Izvor: Blic, 08.Dec.2016, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sastali se Leonardo Dikaprio i Donald Tramp, tema je PLANETARNO VAŽNA

Leonardo Dikaprio i šef njegove fondacije su se u sredu sastali sa novoizabranim predsednikom SAD, Donaldom Trampom, kako bi razgovarali o tome kako poslovi koji se tiču očuvanja okoline mogu da pokrenu ekonomiju, i to nekoliko sati nakon što je Tramp postavio Skota Pruita na čelo Agencije za zaštitu životne sredine (EPA).

Leonardo DiCaprio, President-elect Donald Trump meet at Trump Tower to discuss >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << how green jobs can boost the economy. https://t.co/hqXkru80Aq pic.twitter.com/0mISBHANzK

U izjavi za AP, Teri Tamjen, izvršni direktor Leonardove fondacije, je potvrdio sastanak slavnog glumca i novoizabranog predsednika u Trampovoj kuli u Njujorku.

Tamjen je naveo kako će Leo da prezentuju Trampu, njegovoj ćerki Ivanki i ostalima iz predsednikovog tima, kako da se fokusiraju na obnovljivu energiju koja može da stvori mnogo novih radnih mesta.

Tamjen je naveo kako je Tramp bio vrlo prijemčiv i želeo je da čuje šta imaju da kažu i predložio je još jedan sastanak sledećeg meseca.

- Predsednik je izrazio želju da se opet sastanemo u januaru i radujemo se nastavku razgovora, jer želimo da zaustavimo opasan marš klimatksih promena i da obezbedimo ljudima nova radna mesta - rekao je izvršni direktor fondacije slavnog glumca.

Sastanak sa Dikapriom je bio fokusiran na korist koju bi ekonomija mogla da ima ukoliko se raširi korišćenje obnovljive nergije.

To se desilo nedugo nakon što je Pruit izabran da bude na čelu Agencije za zaštitu životne sredine. Pruit je nazvao pravila EPA-e "nezakonitim" i izneo sumnju u naučne dokaze da ljudska aktivnost izaziva globalno zagrevanje naše planete.

Pruit je takođe i deo pravnog postupka koji su vodile 28 zemalja protiv EPA-e, kako bi zaustavili "Clean Power Plan" Baraka Obame, koji je podrazumevao suzbijanje štetnih gasova koje ispuštaju elektrane.

Ekološke grupe navode kako je Pruit marioneta u rukama industrije fosilnih goriva.

- Skot Pruti u Agenciji je kao da imate piromana u borbi protiv šumskih požara. On poriče klimatske promene i sarađuje sa industrijom fosilnih goriva kako bi napadao pravila Agencije za zaštitu životne sredine - rekao je Majkl Brun, izvršni direktor Siera kluba, organizacije koja se bori za zaštitu naše planete.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.