SPALJUJE SVE MOSTOVE: Donald Tramp je upravo pokrenuo još jedan RAT!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2017, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPALJUJE SVE MOSTOVE: Donald Tramp je upravo pokrenuo još jedan RAT!

Američki predsednik Donald Tramp nastavio je da stvara neprijatelje među strukturama vlasti u SAD. Njegova najnovija meta je FBI, jedna od retkih agencija koja mu je, po mišljenju mnogih stručnjaka, pomogla da pobedi na izborima.

Tramp je osuo paljbu na Biro putem svog omiljenog glasila Tvitera:

- FBI je potpuno nesposoban da zaustavi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve koji otkrivaju informacije o nacionalnoj bezbednosti. Poverljivi podaci se daju medijima, što može imati užasavajuće posledice po SAD - napisao je Tramp.

Američki predsednik je prethodno napao obaveštajne službe u celini, navodeći da "hrane medije lažnim i neproverenim optužbama protiv njega i njegovih saradnika".

Ove optužbe došle su svega nekoliko sati posle objave CNN-a, koji tvrdi da je Bela kuća zahtevala od FBI da javno negira sve medijske spekulacije navodnim vezama Trampa i Rusije podeli sa javnošću, što je Biro odbio. Izvor iz Bele kuće CNN-u je rekao da je ovaj zahtev Trampove administracije došao pošto je jedan od visokih zvaničnika FBI rekao da su mu "izveštaji o vezama sa Rusijom sumnjivi, i ne naročito potkrepljeni dokazima. Međutim, kada je Tramp tražio da se to javno kaže, FBI je odbio.

The FBI is totally unable to stop the national security "leakers" that have permeated our government for a long time. They can't even......

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 24 February 2017

Tramp se očigledno nada pomoći FBI-ja, baš kao i nedelju dana pre izbora, kada je Biro ponovo otvorio istragu o Hilari Klinton i njenom ugrožavanju nacionalne bezbednosti SAD, čime je pratkično otvorio vrata Bele kuće kontorverznom republikancu.

Šon Spajser, pres-sekretar Bele kuće, izjavio je da "niko iz Trampove administracije nije tražio da se priča o navodnoj povezanosti sa Rusima 'ubije'".

- Sve što smo tražili jeste da kažu javnosti istinu - rekao je Spajser.

Izveštaj CNN-a navodi da su u spornu priču umešani Trampov šef kabineta Rejns Prajbus i zamenik direktora FBI Endrju Mekejb.

Navodno je Mekejbov šef, direktr FBI Džejms Komi bio taj koji je odbio zahtev iz Bele kuće. Podsetimo, pre samo mesec dana Tramp je na svojoj inauguraciji Komija dočekao možda i najsrdačnije od svih gostiju, čvrsto mu stegnuvši ruku zahvaljujući na svemu što je učinio.

- Slavniji si od mene. Hvala ti - rekao je Tramp, i odlučio da zadrži Komija na mestu direktora FBI, što je nekarakteristično za njega, s obzirom na to da je "počistio" maltene čitavu Obaminu administraciju.

Deluje da se posle svega tridesetak dana "ljubav" između njih dvojice ohladila.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.