Puškov: Tramp se integriše u logiku Brisela

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2017, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puškov: Tramp se integriše u logiku Brisela

Tramp se integriše u logiku Brisela. Međutim ideja da se Rusija "pozove na odgovornost zbog Krima" krajnje je neproduktivna. Ona garantuje samo ćorsokak u odnosima, ocenio je poslanik Državne dume Aleksej Puškov.

U svom prvom putovanju u inostranstvo od dolaska na vlast u okviru koga je posetio Italiju američki predsednik Donald Tramp razgovarao je juče sa predsednikom i premijerom ove zemlje Serđom Matarelom i Paolom Đentilonijem.

Predsednik je ponovo potvrdio jedistvenu poziciju zemalja sa obe strane Atlantskog okeana po pitanju pozivanja Rusije na odgovornost za njene postupke na Krimu i na istoku Ukrajine, i naglasio da je izuztno važno da se Moskva ubedi u neophodnost ispunjavanja obaveza u skladu sa Minskim sporazumom, kaže se u tekstu dokumenta koji je posle sastanka objavila Bela kuća, prenela je agencija Lenta.

Krim je ponovo ušao u sastav Rusije na osovu rezultata referenduma koje su vlasti orgranizovale u martu 2014 posle državnog prevrata u Ukrajini, a na kome se ogromna većina stanovništva izjasnila za prisajedinjenje RF.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
Ruska reč

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.