Politiko: Da li će Tramp otkriti tajne o ubistvu Kenedija?

Izvor: Blic, 01.Maj.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Politiko": Da li će Tramp otkriti tajne o ubistvu Kenedija?

Da li će američki predsednik Donald Tramp omogućiti javnosti da ima uvid u nekoliko hiljada tajnih vladinih dosijea koji se odnose na ubistvo predsednika Džona F. Kenedija (JFK) 1963. godine - pitanje je na koje se neće još dugo čekati odgovor.

Odgovor će da usledi već za nekoliko meseci, a možda i nekoliko nedelja, piše portal "Politiko".

Prema roku koji je uspostavljen zakonom, Tramp ima još >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko meseci da razmisli da li će blokirati ili ne obelodanjivanje 3.600 dosijea vezanih za ubistvo Kenedija - događaja koji je kao nijedan drugi u modernoj američkoj istoriji pokrenuo lavinu teroja zavere.

Ta dokumenta se nalaze zapečaćena u Nacionalnom arhivu.

Ono što se zna o "JFK dokumentima" većinom dolazi od CIA i FBI, a neki bi možda mogli da rasvetle da li su te agencije napravile propuste i da li je bilo zavere oko Kenedijevog ubistva.

Neimenovani zvaničnik Bele kuće je prošle nedelje rekao za "Politiko" da je Trampova administracija upoznata sa tim zakonom i da sarađuju sa Nacionalnim arhivom da bi se "omogući nesmetan proces u iščekivanju roka u oktobru".

Prema zakonu iz 1992. godine, dokumenta o Kenedijevoj smrti moraju u potpunosti postati javna 26. oktobra ove godine, tačno na 25-godišnjicu donošenja tog zakona.

Tramp, međutim, može da odluči i da ne bude tako. "Politiko" navodi da o ovom pitanju odluku donosi isključivo i samo predsednik SAD.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMERIKA U ŠOKU: Tramp otkriva tajne o ubistvu Kenedija

Izvor: Kurir, 01.Maj.2017

...Odgovor će da usledi već za nekoliko meseci, a možda i nekoliko nedelja, piše portal "Politiko"Prema roku koji je uspostavljen zakonom, Tramp ima još nekoliko meseci da razmisli da li će blokirati ili ne obelodanjivanje 3600 dosijea vezanih za ubistvo Kenedija - događaja koji je kao nijedan...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.