PONOVIO I OPTUŽBE Tramp ponovo kritikovao Sešnsa zbog v.d. FBI

Izvor: Blic, 26.Jul.2017, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PONOVIO I OPTUŽBE Tramp ponovo kritikovao Sešnsa zbog v.d. FBI

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je danas kritikovao državnog tužioca Džefa Sešnsa zbog toga što je zadržao vršioca dužnosti Federalnog istražnog biroa (FBI) Endrua Mekejba na toj poziciji.

Tramp je ponovio i optužbe na račin ranijih istraga o njegovoj protivkandidatkinji na predsedničkim izborima Hilari Klinton.

- Zašto nije Sešns smenio v.d. direktora FBI Endrua Mekejba, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prijatelja Komija koji je bio zadužen za istragu o Klinton, ali je dobio veliku količinu novca (700.000 dolara) od Hilari Klinton i njenih predstavnika za politički angažman njegove žene - naveo je Tramp u nizu poruka na Tviteru u vezi sa bivšim direktorom FBI Džejmsom Komijem, kojeg je kasnije otpustio.

Rojters podseća da se Mekejbova supruga kandidovala za mesto u državnom senatu Virdžinije i primio je donacije za kampanju od guvarnera Virdžinije Terija Makolifa, saradnika Klintonove.

Tramp je ranije izjavio da je razočaran u Sešnsa, ali je odbio da komentariše da li će ga otpustiti, rekavši da će to "vreme pokazati".

On je takođe umanjio značaj ohrabrenja koja mu je Sešns pružao u toku predsedničke kampanje 2016. godine.

- To ohrabrenje nije tako velika lojalna stvar - istakao je Tramp.

Takođe je, navodi se, kritikovao Sešnsa zato što nije bio dovoljno oštar, čime je otvorio vrata spekulacijama o tome da li ga možda čeka otkaz.

- Želim da državni tužilac bude mnogo oštriji - rekao je američki lider.

Upitan o tome šta će u budućnosti biti sa Sešnsom, Tramp je odgovorio da će "vreme pokazati".
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tramp nastavlja da kritikuje Sešnsa, a republikanci Trampa

Izvor: VOA, 27.Jul.2017, 19:19

Sekretar za pravosuđe Džef Sešns izgleda nema nameru da podnese ostavku, uprkos tome što njegov šef – predsednik Tramp, kontinuirano ističe da je razočaran u njega.  Predsednik nastavlja sa pritiskom na Sešnsa: sada na Tviteru pita zašto sekretar za pravosuđe nije smenio vršioca dužnosti...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.