Izvor: Blic, 03.Dec.2016, 01:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBNOVA DIPLOMATIJE? Tramp razgovarao sa čelnicom Tajvana

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp razgovarao je u petak telefonom sa predsednicom Tajvana Caj Ing-ven.

S ovim ostrvom, koje Kina smatra delom svoje teritorije, SAD su prekinule diplomatske veze 1979. godine, kada je prihvaćena politika "jedne Kine".

AP ocenjuje da je "izuzetno neobično, verovatno i bez presedana, da američki predsednik ili novoizabrani predsednik SAD razgovara direktno sa tajvanskim liderom".

Agencija podseća da su SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prekinule diplomatske veze sa Tajvanom kada su diplomatski priznale Kinu kroz komunističku vlast Pekinga, iako Vašington i dalje ima bliske nezvanične veze sa Tajpejom.

Pročitajte još

Trampov tranzicioni tim je naveo da su dvoje lidera zabeležili postojanje "bliskih ekonomskih, političkih i bezbednosnih veza" koje postoje između Tajvana i SAD.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OBNOVA DIPLOMATIJE? Tramp razgovarao sa čelnicom Tajvana, Bela kuća se ograđuje

Izvor: Blic, 03.Dec.2016

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp razgovarao je u petak telefonom sa predsednicom Tajvana Caj Ing-ven...S ovim ostrvom, koje Kina smatra delom svoje teritorije, SAD su prekinule diplomatske veze 1979. godine, kada je prihvaćena politika "jedne Kine"...AP ocenjuje da je "izuzetno neobično,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.