Neprijavljeni sastanak Putina i Trampa

Izvor: VOA, 19.Jul.2017, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprijavljeni sastanak Putina i Trampa

Predsednik SAD Donald Tramp i ruski presednik Vladimir Putin imali su još jedan sastanak tokom samita G20 u Nemačkoj, o kome nisu obavestili javnost. Bela kuća je potvrdila da su Tramp i Putin razgovarali tokom večere sa drugim svetskim liderima i njihovim suprugama, ali nije rečeno o čemu. Tramp je na Tviteru demantovao ono što su mediji nazvali “tajnom večerom” sa Putinom. Prvi i zvanični susret predsednika SAD i Rusije trajao je više od dva sata, a na tom sastanku Putin je demantovao da se Rusija mešala u američke predsedničke izbore. Nalazi američkih obaveštajnih agencija govore suprotno, a istraga o vezama Trampovih saradnika sa Rusijom i dalje traje. Tramp imenovao ambasadora u Moskvi Predsednik Tramp nominovao je bivšeg guvernera Jute Džona Hantsmana, koji je služio u četiri predsedničke administracije, za američkog ambasadora u Rusiji. Bela kuća je saopštila da Tramp namerava da nominuje Hantsmana, koji je poršle godine tokom predizborne kampanje najpre podržao Trampa, a onda povukao svoju podršku sada već 45. američkom predsedniku. Hantsman je služio u administracijama Ronalda Regana, Džordža Buša starijeg i mlađeg, a Trampov prethodnik Barak Obama postavio ga je za ambasadora u Kini.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp,   Twiter

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Za Trampa pravila ne postoje " "preko svega" do Putina

Izvor: B92, 19.Jul.2017

Da li je bilo tajno ili ne, da li je bilo u skladu sa protokolom ili ne, tek Donald Tramp i Vladimir Putin su u Nemačkoj razgovarali i van bilatelarnog susreta...Ta informacija do utorka nije bila poznata, pitanje je i da li je trebalo da izazove toliku pažnju, s obzirom na to da se "sporni susret"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.