Broj tražilaca azila u Meksiku porastao za 150 odsto

Izvor: Večernje novosti, 19.Apr.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Broj tražilaca azila u Meksiku porastao za 150 odsto

Broj tražilaca azila u Meksiku porastao je za više od 150 odsto otkako je Donald Tramp izabran za američkog predsednika Broj tražilaca azila u Meksiku porastao je za više od 150 odsto otkako je Donald Tramp izabran za američkog predsednika, pokazuju podaci meksičkih vlasti, a objašnjenje je da sada više centralnoameričkih migranata nastoji da ostane u Meksiku umesto da okuša sreću u SAD. Od novembra 2016. do marta 2017, meksička agencija za izbeglice >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << COMAR primila je 5.421 zahtev za azil, dok je u istom periodu u 2015. i 2016. azil u Meksiku zatražilo 2.148 ljudi, prenosi Rojters. Broj hapšenja duž jugozapadne američke granice opao je za oko četiri odsto u istom petomesečnom periodu, nakon što su Trampovi oštri predlozi na temu imigracije uplašili migrantske zajednice. Kao i velika većina zahteva za azil u Meksiku, mnogi među uhapšenima na američkoj granicis dolaze iz zemalja kao što su Honduras, Gvatemala i El Salvador. Tramp je pobedio na predsedničkim izborima 8. novembra obećavši oštre mere protiv ilegalnih imigranata deportovanjem miliona njih i izgradnjom zida duž granice s Meksikom, mere za koje centralnoamerički migranti kažu da su ih zaplašile te su odustali od planova. Iako eksperti kažu da je prerano reći da li je porast broja zahteva za azil nesumnjivo povezan s Trampom, podaci nagoveštavaju da veći broj migranata sada nastoji da ostane u Meksiku. Istovremeno, prema podacima američkog Ministarstva za unutrašnju bezbednost, broj centralnoameričkih roditelja i dece koji su zaustavljeni na granici između SAD i Meksika opada otkako je Tramp pobedio na izborima, te je od decembra do marta opao za čak 93 odsto - na nešto više od 1.000 migranata.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Broj tražilaca azila u Meksiku porastao za 150 odsto

Izvor: Radio 021, 19.Apr.2017

Broj tražilaca azila u Meksiku porastao je za više od 150 odsto otkako je Donald Tramp izabran za američkog predsednika, pokazuju podaci meksičkih vlasti, a objašnjenje je da sada više centralnoameričkih migranata nastoji da ostane u Meksiku umesto da okuša sreću u SAD...Od novembra 2016. do...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.