Baš ne bira reči: Otpustio sam ludaka!

Izvor: Mondo, 19.Maj.2017, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Baš ne bira reči: Otpustio sam ludaka!

Predsednik SAD Donalda Trump rekao je ruskoj delegaciji za vreme sastanka u Ovalnom kabinetu da je smanjio pritisak istrage o upletanju Rusije u američke izbore tako što je otpustio direktora FBI Džejmsa Komija kojeg je nazvao ludakom.

Foto: AP Photo/Susan Walsh

"Nedavno sam otpustio šefa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << FBI. Bio je lud, totalni ludak", rekao je Tramp na sastanku, a piše "Njujork tajms".

"Bio sam pod velikim pritiskom zbog Rusije. Sada je to u redu", dodao je on.

Šok u Vašingtonu:Tramp smenio direktora FBI VIDEO

Tramp je ponovio da on nije pod istragom. Njegova izjava o otpuštanju direktora FBI samo je dodatni dokaz da je Tramp otpustio Komija kako bi omeo istragu o vezi svog izbornog štaba s Rusijom, piše "Njujork Tajms".

Tramp je pre otkaza, tražio od Komija da prekine istragu protiv bivšeg savetnika za nacionalnu nbezbednost Majkla Flina, koji je morao dati ostavku zbog laži o svojim razgovorima s Rusijom. Kasnije je otkriveno, navodi se, da je Trampova administracija znala za Flinove veze s Rusijom.

Jadni Tramp: Ovo je najveći lov na veštice u SAD

Bivša glavna državna tužiteljka Seli Jets upozorila je Belu kuću da je Flin podložan ruskim ucenama, tri sedmice pre nego što je dao ostavku.

NAJNIŽI REJTING OD INAUGURACIJE

A dok se Tramp spremao na svoje prvo putovanje u inostranstvo otkako je stupio na dužnost predsednika i otputovao za Saudijsku Arabiju, zajednička anketa Rojtersa i Ipsosa pokazala je da je Trampov rejting najniži od inauguracije.

Kako se navodi, javna podrška predsedniku SAD-a opala je na najniži nivo od kada je stupio na dužnost, sa 38 odsto Amerikanaca koji odobravaju njegovo vođenje Bele kuće i 56 odsto državljana SAD koji ga ne odobravaju.

Preostalih šest odsto anketiranih izjavilo je da su im "osećanja pomešana", prenosi Rojters.

PREOKRET: Većina Amera bi da mu vidi leđa

Istraživanje je obavljeno od 14. do 18. maja, nakon što je Tramp optužen da se nije na odgovarajući način odnosio prema poverljivoj dokumentaciji i da se mešao u istragu FBI.

Rojters ocenjuje da su Amerikanci postali oštriji prema Trampu nakon burne nedelje u Beloj kući, tokom koje se predsednik SAD borio protiv konstantne navale kritičkih navoda u medijima koji su pojačavali zabrinutost vezanu za veze njegove administracije sa Rusijom.

Rusija vs SAD: "Vruć krompir" u Trampovim rukama

---------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.