Zbog sira povlače 43.500 kg viršli

Izvor: B92, 21.Apr.2014, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog sira povlače 43.500 kg viršli

Vašington -- Kompanija "Kraft fuds" sa tržišta SAD povlači 43.545 kilograma svojih "Oskar Majer" viršli zato što ih je prodavala u pogrešnom pakovanju, javlja BBC.

Američka agencija za bezbednost hrane saopštila je da se u pakovanju "Oskar Majer" viršli greškom mogu naći viršle sa sirom koje sadrže mlečne proizvode, što kod nekih osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može izazvati alergijske reakcije.

Američka agencija za bezbednost hrane (USDA) saopštila je da se viršle prodaju u pogrešnom pakovanju, odnosno da viršle nisu propisno deklarisane.

"Proizvod sadrži mleko, poznati alergen, koji nije naveden na etiketi proizvoda", stoji u saopštenju.

USDA je navela da je reč o situaciju opasnoj po zdravlje gde postoji razumna verovatnoća da bi konzumiranje proizvoda moglo da izazove ozbiljne posledice po zdravlje, pa čak i smrt.

Kompanija "Kraft" je saopštila da su je o pogrešnom pakovanju obavestili potrošači, kao i da je ta informacija odmah prosleđana USDA. Negativne zdravstvene reakcije zasad nisu registrovane.

Sporne viršle proizvedene su prošlog meseca u jednoj fabrici i Mizuriju.

Ovo nije prvi put da je "Kraft", jedna od najvećih američkih kompanija u prehrambenoj industriji, primorana da povuče svoje proizvode sa tržišta.

U januru su sa rafova povukli više od 450.000 kilograma testenine sa sirom zbog greške na etiketama. USDA je tada saopštila da na deklaraciji testenine nije navedeno da proizvod sadrži alergene soje.

"Kraft" je prošle godine sa tržišta povukao na milione pakovanja štapića od sira jer su se potrošači žalili da se proizvod kvario pre datuma isteka roka na etiketi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zbog sira povlače 43.500 kg viršli

Izvor: Capital.ba, 21.Apr.2014

VAŠINGTON, Kompanija „Kraft fuds“ sa tržišta SAD povlači 43.545 kilograma svojih „Oskar Majer“ viršli zato što ih je prodavala u pogrešnom pakovanju, javlja BBC. Američka agencija za bezbjednost hrane saopštila ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.