RT dobio sedam nagrada evropskog „internet-Oskara“

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2016, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT dobio sedam nagrada evropskog „internet-Oskara“

Ruska televizija RT dobila je sedam prestižnih nagrada „Lovi avords“ — evropskog „internet-Oskara“.

Tri nominacije RT je osvojio na osnovu glasanje publike „Pipls lovi“, a četiri nagrade dodelio je žiri, u kojem su bili predstavnici „Gugla“, „Tvitera“, „Hafington posta“ i drugih velikih međunarodnih medijskih kompanija, saopštila je pres-služba televizije. „Sedam najprestižnijih digitalnih nagrada je odlično! A posebno je za nas značajno da pobedimo u glasanju gledalaca, i to gotovo u svim kategorijama. Kada za vas glasaju ljudi, vaši gledaoci, i donesu vam pobedu, to je ponekad vrednije od zlata“, rekao je rukovodilac onlajn-projekata RT Kiril Karanovič Valua.

Interaktivni multimedijalni specijalni projekat RT „Černobilj 30“ posvećen 30-godišnjici Černobiljske katastrofe, dobio je srebrnu nagradu žirija u kategoriji „Veb-sajt: Najbolja rešenja“ i bronzanu u kategoriji „Veb-sajt: Najbolje korišćenje animacije/animirane grafike“. Sajt televizije RT dobio je bronzu u kategoriji „Veb-sajt: Vesti“. Grupa digitalnih projekata RT, nalozi na platformama „Fejsbuk“, „Jutjub“, „Tviter“, „Saundklaud“ i „Instagram“, dobila je bronzanu nagradu u kategoriji „Društvene mreže: Najveće prisustvo na društvenim mrežama“.

Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013,   Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.