Preminuo Oskar de la Renta

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Okt.2014, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Oskar de la Renta

Modni dizajner Oskar de la Renta, jedan od najuticanijih dizajnera druge polovine 20. vijeka, čovjek koji je oblačio prve dame SAD i holivudske zvijezde, preminuo je u ponedeljak u 82. godini, prenose agencije. Njujork tajms prenosi da je De la Renta preminuo od raka. Rođen u istaknutoj porodici u Dominikanskoj republici, De la Renta je studirao umjetnost u Španiji ali ga je moda privlačila i prve korake napravio je uz španskog >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << dizajnera Kristobala Balensijagu. Ime je stekao 1960. ih kada je počeo da "oblači" prvu damu Žaklinu Kenedi i potom otvorio svoju kompaniju u Njujorku 1965. Poznat je kao jedan od "klasičnih" kreatora, poznat po izrazito ženstvenim kreacijama, laskavim siluetama sa punim suknjama, uskim strukom i često u nježnim bojama i sa cvjetnim motivima. Jedan od najnovijih De la Rentinih projekata bila je vjenčanica za Amal Kluni koja se za Džordža Klunija udala prošlog mjeseca u Veneciji. Sam De la Renta, sa svojom elegantnom figurom, bio je omiljena ličnost njujorškog svijeta mode. Omiljeni je dizajner uticajne urednice američkog Voga Ane Vintur i glumice Sare Džesike Parker. Njegov klasični stil veoma je popularan na crvenom tepihu i naročito odgovara ukusima prvih dama koje su bile njegovi vijerni klijenti. (Novosti)
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Umro Oskar de la Renta

Izvor: Beta, 21.Okt.2014

NJUJORK, 21. oktobra 2014. (Beta-AFP) - Modni kreator Oskar de la Renta umro je u 83. godini, saopštila je njegova porodica...Kreator, koji je poslednjih godina bolovao od raka, preminuo je u ponedeljak u svojoj kući u Konektikatu u krugu porodice...Oskar de la Renta rodjen je 1932. u Dominikanskoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.