Pistorijus osuđen na pet godina zatvora

Izvor: VOA, 21.Okt.2014, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pistorijus osuđen na pet godina zatvora

Južnoafrički paraolimpijac Oskar Pistorijus osuđen je danas na pet godina zatvora za prošlogodišnje ubistvo iz nehata devojke Rive Stenkemp

Na kraju suđenja koje je trajalo skoro sedam meseci, sudija Tokozile Masipa je izrekla presudu u Pretoriji. Nakon izricanja kazne, odbrana je saopštila da se nada da će Pistorijus izaći na slobodu posle deset meseci, a da će ostatak kazne moći da odsluži u kućnom >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << zatvoru.

Tužilaštvo je tražilo deset godina zatvora, dok je odbrana zahtevala društveno korisni rad, ističući da će paraplegičar Pistorijus u zatvoru biti suočen sa teškoćama.

Sudija Masipa je prilikom izricanja kazne izjavila da je zadovoljna što je južnoafrički kazneno popravni sistem opremljen za zatvorenike sa specijalnim potrebama. Ona je presudu okarakterisala “pravednom kako u odnosu na javnost, tako i na okrivljenog”.

Pistorijus je prošlog meseca, u nedostatku dokaza, osuđen za ubisto iz nehata.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.