PROZIVKA IZ RUSIJE Oskar je isto što i Mekdonalds - proizvod SUMNJIVOG KVALITETA

Izvor: Blic, 19.Jul.2017, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROZIVKA IZ RUSIJE "Oskar je isto što i Mekdonalds - proizvod SUMNJIVOG KVALITETA"

Poznati ruski i sovjetski režiser Andrej Končalovski smatra da Rusija ne treba više da šalje filmove u konkurenciju za američkog "Oskara" i poredi tu nagaradu sa "Mekdonaldsom".

- Mislim da je Oskar danas isto što i Mekdonalds, transnacionalna korporacija vrlo sumnjivog kvaliteta - ističe Končalovski, višestruko nagrađivan najvišim međunarodnim priznanjima u sedmoj umetnosti.

On je pre nekoliko godina napustio ruski Odbor za dodelu "Oskara" i poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ruske filmove ne treba slati da se takmiče za ovu nagradu.

- Mnogi filmovi nagrađeni Oskarom u poslednjih 20 godina nemaju nikakve estetske kvalitete i ne spadaju u umetnost - smatra Končalovski, a prenose ruski mediji.

Njegov film "Raj" Rusi su prošle godine kandidovali za nagradu "Oskar" za najbolji film snimljen izvan engleskog govornog područja.

Končalovski je čuven po svojim filmovima - "Marijini ljubavnici", "Raj", "Bele noći poštara Alekseja Trajpicina" i "Prvi dan".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.