PAMETNI DŽIN Ovakvim avionima ćemo se voziti budućnosti

Izvor: Blic, 05.Mar.2015, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAMETNI DŽIN Ovakvim avionima ćemo se voziti budućnosti

Projektant Oskar Vinjals krupnim koracima ide ispred svog vremena. To je pokazao svojim nacrtima i dizajnom za avione budućnosti, koji će se zvati "Eage".

Ekološki, futuristički avion sa pogonom na hibridno gorivo imaće 800 sedećih mesta, a pokretaće ga šest speijalnih hidrogenih motora.

- Najveći novitet su elektični generatori koji će se prilagođavati vetru, i na taj način održavati avion >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u vazduhu koliko god je potrebno - rekao je Vinjals.

Takođe, letelica će imati ugrađene solarne panele koji će pružati dodatni izvor energije.

- "Pametni inženjering" ovog potpuno drugačijeg aviona učiniće da on postane gotovo bešuman. materijali poput karbonskih vlakana, grafina, keramike, aluminijuma i titanijuma poboljaće performanse ove letelice do neslućenih visina - ambiciozno je zaključio Oskar Vinjals.

VIDEO> "Orao", avion budućnosti

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.