Niko kao Meril Strip

Izvor: N1 televizija, 24.Jan.2017, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko kao Meril Strip

Holivudska glumica Meril Strip nominovana je po 20. put za Oskara i tako oborila lični rekord po broju nominacija za tu prestižnu nagradu.

Meril Strip je nominovana u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu u filmu "Florens Foster Jenkins", u kojem igra njujoršku bogatašicu koja postaje operska pevačica iako ne ume da peva.

Slavna glumica do sada je 16 puta nominovana za najbolju glavnu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << žensku ulogu i četiri puta za sporednu, a po broju nominacija odavno je postala rekorder, ostavivši iza sebe Ketrin Hepbern i Džeka Nikolsona, koji su nominovani po 12 puta, kao i Bet Dejvis i Lorensa Olivijea.

Ona je povodom 20. nominacije, preko svog publiciste, na Tviteru postavila kratak video-snimak iz jednog od svojih ranijih filmova na kojem se vidi kako igra od radosti.

This is Meryl Streep's #Oscars nomination statement. Seriously, she sent a gif. pic.twitter.com/wa18Jix6Vf

Meril Strip (67), koju mnogi smatraju najboljom glumicom generacije, takodje drži rekord i sa 30 nominacija za Zlatni globus, a na ovogodišnjoj dodeli tog priznanja dobila je nagradu "Sesil B. De Mil" za životno delo.

Njena ponovna nominacija za Oskara izazvala je oduševljenje na društvenim mrežama, a mnogi su napisali da je time demantovala tvrdnje američkog predsednika Donalda Trampa da je "precenjena".

Strip je na dodeli Zlatnih globusa kritikovala Trampa, nakon čega ju je on na Tviteru nazvao "jednom od najprecenjenijih glumica u Holivudu" i "lakejem Hilari Klinton".

Ona je prvi put nominovana za Oskara 1979. godine, a osvojila je tri zlatne statue - za sporednu žensku ulogu u filmu "Krejmer protiv Krejmera" (1980) i najbolju glavnu glumicu u filmovima "Sofijin izbor" (1983) i "Čelična lejdi" (2012).

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meril Strip po 20. put nominovana za Oskara

Izvor: Večernje novosti, 25.Jan.2017, 02:21

Holivudska glumica Meril Strip nominovana je po 20. put za Oskara i tako oborila lični rekord po broju nominacija za tu prestižnu nagradu Holivudska glumica Meril Strip nominovana je po 20. put za Oskara i tako oborila lični rekord po broju nominacija za tu prestižnu nagradu....

Nastavak na Večernje novosti...

Meril Strip po 20. put nominovana za Oskara

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jan.2017

Holivudska glumica Meril Strip nominovana je po 20. put za Oskara i tako oborila lični rekord po broju nominacija za tu prestižnu nagradu...Meril Strip je nominovana u kategoriji najbolje glavne glumice za ulogu u filmu "Florens Foster Jenkins", u kojem igra njujoršku bogatašicu koja postaje operska...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.