Kristijan Berger gost Pančevo Film Festivala

Izvor: Blic, 04.Avg.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kristijan Berger gost Pančevo Film Festivala

Kristijan Berger, poznati austrijski direktor fotografije, nominovan za Oskara, biće gost drugog Pančevo Film Festivala (PAFF) koji će biti održan od 2. do 6. septembra u Pančevu.

Kristijan Berger održaće besplatan masterklas za sve zainteresovane na temu "Svetlost i profesionalna rasveta - protiv tehnološke diktature" 5. septembra sa početkom u 13 časova u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Berger će govoriti na temu istorijskog razvoja osvetljavanja na filmu i estetskog i ekonomskog uticaja filmske rasvete na metode osvetljavanja na filmu.

Na masterklasu će biti reči i o najvažnijim znanjima u oblasti osvetljavanja u digitalnom svetu uz primere kadriranja, osvetljavanja i fotografija sa snimanja Bergerovih filmova "Bela traka", "Učiteljica klavira", "Ludvig II", "Notebook", "The Night of 1000 hours" i "By the sea". Razgovaraće se i o scenografiji, kostimu..,a deo svog predavanja posvetiće i dugogodišnjoj saradnji sa Mihaelom Hanekeom, rediteljem filma "Bela traka".

Dan ranije, 4. septembra, (16.30) u dvorani "Apolo" Doma omladine Pančevo na programu Pančevo Film Festivala je projekcija Bergerovog dugometražnog filma "Etnička idila" koji je sniman u periodu od 1995. do 1998. u posleratnoj Hrvatskoj. Nakon projekcije planiran je i razgovor sa autorom, a ulaz je besplatan.

Kristijan Berger, austrijski reditelj i direktor fotografije, dobitnik je mnogih nagrada, a među najznačajnijim filmskim priznanjima ističe se nominacija za Oskara 2010. godine za najbolju fotografiju na filmu "Bela traka". Iste godine, za isti film, dobio je prestižno priznanje za izvanredno dostignuće u kinematografiji koje dodeljuje Američka asocijacija snimatelja.

Predaje stručni predmet - kamera na Filmskoj akademiji u Beču i u nekoliko međunarodnih filmskih škola.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kristijan Berger gost PAFF-a

Izvor: SEEcult.org, 04.Avg.2015

Austrijski direktor fotografije Kristijan Berger biće gost drugog Pančevo Film Festivala (PAFF) početkom septembra, na kojem će održati masterklas, ali i predstaviti svoj film “Etnička idila” koji je snimio krajem 90-ih u Hrvatskoj...Nominovan za Oskara za film “Bela traka” (2010) Mihaela...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.