Kandidat za Oskara Igra kodova u bioskopima

Izvor: Studio B, 29.Jan.2015, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidat za Oskara "Igra kodova" u bioskopima

Britanski film "Igra kodova" (The Imitation Game), koji ima osam nominacija za Oskara, stiže danas u srpske bioskope, a repertoar će obogatiti i drama "Sudija", triler "Dečko iz komšiluka" i film za decu "Sedmi patuljak".

 

"Igra kodova" je film u žanru drame i trilera, zasnovan na istinitoj priči o legendarnom matematičaru i kriptologu Alenu Turingu, koji je tokom Drugog svetskog rata vodio, zajedno sa saradnicima, veliku borbu da razbije nemačku šifru >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << "enigma".

Turinga igra Benedikt Kamberbač, a partnerka mu je Kira Najtli.

Film je režirao Morten Tildum. Scenario je, po svojoj knjizi, pisao Endrju Hodžins.

U savremenoj drami "Sudija" igraju Robert Dival i Robert Dauni Džunior - uloge oca i sina, a reditelj je David Dobkin.

Uspešni advokat u velikom gradu, zbog smrti majke, vraća se u rodni grad i suočava sa optužnicom podignutom protiv njegovog oca, uglednog penzionisanog sudije, koja ga tereti za ubistvo. Mladi pravnik mora da obuzda svoju aroganciju, pomiri se sa porodicom i ponovo zadobije očevo poverenje kako bi pobedio u najvažnijem slučaju karijere.

U psihološkom trileru "Dečko iz komšiluka" glumačku ekipu predvodi Dženifer Lopez, a partner joj je Rajan Guzman.

Kako je najavljeno, priča u režiji Roba Koena istražuje zabranjenu privlačnost koja će otići predaleko.

"Sedmi patuljak" je dugometražni animirani film, sinhronizovan na srpski jezik. "Sedam patuljaka, 18. rođendan, dva zmaja (jedan pravi, a drugi je zla vila), poljubac ili sto godina sna - sve su to sastojci za sjajnu bajku", navodi se u najavi ove avanture i komedije.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.