Film Trgovački putnik dobio Oskara za najbolji strani film

Izvor: Beta, 27.Feb.2017, 05:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Film Trgovački putnik dobio Oskara za najbolji strani film

Film "Trgovački putnik" iranskog reditelja Asgara Farhadija koji je bojkotovao 89. dodelu Oskara u Los Andjelesu zbog politike američkog predsednika Donalda Trampa prema imigrantima, osvojio je Oskara za najbolji strani film.Farhadi je posle Trampovog ukaza o zabrani ulaska u SAD državljana iz sedam većinom muslimanskih zemalja, medju kojima je i Iran, rekao da nije prihvatljiva neizvesnost oko njegovog putovanja u SAD, i da je zato odlučio da ne prisustvuje dodeli Oskara, čak i ako mu bude dozvoljeno da udje u SAD.Reditelj je u poruci koja je pročitana na ceremoniji naveo da nije došao iz poštovanja prema svom i narodima ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

2Hot4Stage festival promo dan, BG

Izvor: SEEcult.org, 27.Feb.2017

Vrsta dogadjaja:  Koncert Datum:  Friday, December 22, 2017 - 15:00 Link:  https://www.facebook.com/2Hot4Stage 2HOT4STAGE festival: VEŠTINA JE U TEBI - promo dan   Klub Šećer, Beograd 15.00 Dance workshop...

Nastavak na SEEcult.org...

Film Trgovački putnik dobio Oskara za najbolji strani film

Izvor: Beta Video, 27.Feb.2017

LOS ANDJELES - Film ``Trgovački putnik`` iranskog reditelja Asgara Farhadija koji je bojkotovao 89. dodelu Oskara u Los Andjelesu zbog politike američkog predsednika Donalda Trampa prema imigrantima, osvojio je Oskara za najbolji strani film. Preuzet materijal (pokrivalice)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Odbačen zahetv da se stavi na čekanje žalba na Trampovu uredbu

Izvor: RTS, 27.Feb.2017

. Američki Apelacioni sud odbacio je zahtev američkog Ministarstva pravde da stavi na čekanje žalbu na uredbu američkog predsednika Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD za građane sedam mahom muslimanskih zemalja, javlja "Rojters".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.