Brazil u šoku! Dunga napada Kopa Ameriku bez Oskara, Hulka i Andersona, ali tu su Robinjo, Firmino i Tardeli

Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2015, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil u šoku! Dunga napada Kopa Ameriku bez Oskara, Hulka i Andersona, ali tu su Robinjo, Firmino i Tardeli

“Povredio se nedavno na treningu Čelsija. Razgovarao sam sa Murinjom i sa Čelsijevim lekarom. Biće mu potrebno više vremena za oporavak nego što smo prvobitno mislili“, objasnio je Dunga izostanak Oskara

Kada se vraćao na klupu Brazila Karlos Dunga obećao je promene, a sada je to definitivno sproveo u delo objavljivanjem krajnje interesantnog spiska od 23 igrača za Kopa Ameriku u Čileu. Veliko iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << predstavlja to što na spisku nema Oskara, a zatim ni Felipea Andersona iz Lacija, Ramiresa iz Čelsija, kao ni igrača Zenita, Hulka.

Govoreći o Oskaru, selektor Brazila je rekao da je do poslednjeg trenutka razmišljao o njemu, ali ga je na kraju izostavio zbog povrede.

“Povredio se nedavno na treningu Čelsija. Razgovarao sam sa Murinjom i sa Čelsijevim lekarom. Biće mu potrebno više vremena za oporavak nego što smo prvobitno mislili“, rekao je Dunga novinarima u Sao Paulu.

Od igrača koji su na spisku, a privukli su pažnju brazilse javnosti su povratnik Robinjo i Kazemiro, fudbaler Reala na pozajmici u Portu.

“Robinjo je sada mnogo iskusniji igrač, pruža odlične partije u dresu Santosa. Stvari su se promenile u odnosu na prethoni period, Robinjo je mnogo odgovorniji nego kada je bio mlađi“, objasnio je Dunga poziv ovom fudbaleru koji nije bio deo tima Brazila prošle godine na Mundijalu.

U Dunginu trenersku filozofiju nije se uklopio ni Felipe Anderson koji je ove sezone za Lacio odigrao 32 utakmice i dao 11 golova, kao ni Oskarov klupski kolega Ramires iz Čelsija, novog šampiona Engleske. Ni napadaču Zenita Hulku nije bilo dovoljno što je dao 19 golova da se “kvalifikuje“ za konačan spisak.

Zanimljiv je Dungin izbor Dijega Tardelija i Roberta Firmina za napad Karioka na Kopa Americi. Tardeli je u januaru dres Atletiko Mineira zamenio kineskim Šandongom, a Firmino je u nemačkom Hofenhajmu devet puta zatresao mrežu ove sezone.

Naravno, najveća očekivanja Brazilci imaju od napadača Barselone Nejmara, koji ove sezone, kao i cela ekipa, igra fantastično i napada tri trofeja u finišu sezone.

Kopa Amerika igra se od 11. juna do 4. jula u Čileu. Brazilci će se takmičiti u C grupi sa Kolumbijom, Peruom i Venecuelom.

Selekcija Brazila do sada je osam puta osvajala titulu šampiona Južne Amerike, a poslednji put to se desilo 2007. godine, kada je Robinjo sa šest golova bio najbolji strelac turnira.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Žeferson (Botafogo), Dijego Alves (Valensija) i Marselo Groe (Gremio).

Odbrana: David Luiz (PSŽ), Markinjos (PSŽ), Tijago Silva (PSŽ), Miranda (Atletiko Madrid), Fabinjo (Monako), Marselo (Real Madrid), Filipe Luis (Čelsi) i Danilo (Porto).

Sredina terena: Luiz Gustavo (Volfzburg), Elijas (Korintijans), Fernandinjo (Mančester Siti), Kazemiro (Porto), Filipe Kutinjo (Liverpul), Vilijan (Čelsi) i Everton Ribeiro (Al Ahli).

Napad: Daglas Kosta (Šahtjor), Roberto Firmino (Hofenhajm), Robinjo (Santos), Dijego Tardeli (Šandong) i Nejmar (Barselona).

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Brazil bez Oskara na Kup Amerike

Izvor: B92, 05.Maj.2015

Selektor Brazila Karlos Dunga saopštio je spisak igrača za Kup Amerike u Čileu, među kojima nema Oskara iz Čelsija...Dunga je rekao da je odustao od 23. godišnjeg igrača sredine terena, nakon što se povredio na poslednjem treningu novog šampiona Premijer lige..."Razgovarao sam sa Murinjom i...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.