27 godina Prljavog plesa: Patrik i Dženifer se nisu podnosili

Izvor: Kurir, 23.Avg.2014, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

27 godina Prljavog plesa: Patrik i Dženifer se nisu podnosili

Kultni partneri Bejbi i Džoni voleli su se kao pas i mačka, a film je zaradio 214 miliona dolara i osvojio Oskara

Film „Prljavi ples“, koji je premijerno prikazan pre tačno 27 godina, zaradio je 214 miliona dolara na svetskim blagajnama i osvojio Oskara za najbolju pesmu i nekoliko Gremija za muziku.

Iako niko nije očekivao da će biti toliko uspešan, njegov saundtrek >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je na listama prolazio bolje od Majkla Džeksona i Brusa Springstina, a često se nalazi i na listama najomiljenijih filmova svih vremena.

Međutim, ono što je najinteresantnije je svakako to što se partneri Dženifer Grej i Patrik Svejzi još odranije nisu podnosili, pa su test-prikazivanja ovog ostvarenja bila katastrofalna.

Čak je i publika u prvo vreme toliko mrzela „Prljavi ples“ da film umalo nije otišao pravo na video-trake, kako navodi Hafington post. Zanimljivo je i to što je jezero na kojem su kultni Bejbi i Džoni vežbali podizanje bilo toliko ledeno da su glumci pomodreli, zbog čega ne postoji nijedan kadar izbliza.

- Jezero je bilo jezivo, hipotermički hladno, a tu scenu smo snimali stalno iznova. - prisetio se snimanja Svejzi, koji je umro pre pet godina.

(M. K. V.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

27 godina od prvog prikazivanja "Prljavog plesa"!(FOTO/VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 23.Avg.2014

Film je prikazivao leto, a sniman je sredinom oktobra, čuveni partneri Bejbi i Džoni voleli su se kao pas i mačka, a film je zaradio 214 miliona dolara i osvojio Oskara....Film „Prljavi ples“, koji je premijerno prikazan pre tačno 27 godina, zaradio je 214 miliona dolara na svetskim blagajnama...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.