Zdravstveni turizam veliki ekonomski potencijal Srbije

Izvor: DobreVesti.rs, 21.Jun.2017, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zdravstveni turizam veliki ekonomski potencijal Srbije

BEOGRAD – Smatra se da je tržište zdravstvenog turizma u svetu danas vredno između 45 i 72 milijarde dolara na osnovu oko dvanaest miliona prekograničnih pacijenata širom sveta koji u proseku troše 3.800-6.000 dolara po poseti, uključujući i troškove prevoza smeštaja, korišćenja drugih klasičnih turističkih sadržaja, rečeno je nedavno u Privrednoj komori Srbije.


Prema procenama Ministarstva zdravlja Srbija bi godišnje mogla da privuče i do 100.000 zdravstvenih turista, rekao je predsednik PKS i podsetio da Srbiju posećuju pacijenti iz Švajcarske, Nemačke, Austrije, Belgije, Švedske, Kanade i Australije, većinom predstavnici naše dijaspore, mada je sve više i stranaca.

Procene su...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.