Raste potreba za IT juniorima u 2017. godini

Izvor: DobreVesti.rs, 22.Feb.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste potreba za IT juniorima u 2017. godini

BEOGRAD - Prema istraživanju o potrebama IT sektora u Srbiji, koje je sprovela kompanija Infostud tokom februara meseca, vidi se velika potreba za zapošljavanjem IT juniora u 2017. godini.

 
Gotovo sve IT kompanije imaju poteškoća u pronalaženju kvalitetnih zaposlenih, te su spremne da pomognu obrazovnim ustanovama oko programa obuke i praksi za prekvalifikaciju u IT, saopštava Infostud.

Vlada Republike Srbije je krajem decembra usvojila Predlog za unapređenje IT sektora u Srbiji koji predviđa niz mera za podršku prekvalifikaciji u IT sektor (http://www.itobuke.rs), razvoju formalnog obrazovanja iz ove oblasti, kao i stvaranju dobrog ambijenta za IT kompanije, startape i mala i srednja preduzeća....

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.