Prva nagrada Bošku Lomoviću

Izvor: DobreVesti.rs, 26.Jul.2017, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva nagrada Bošku Lomoviću

BEŠENOVO - Jedan od najistaknutih savremnih srpskih pesnika Boško Lomović, iz Gornjeg MIlanovca, dobitnik je prve nagrade na pesničkom konkursu „Zemnih milina nebeski kroj“ koji je raspisao fruškogorski manastir Bešenovo.


Lomoviću je to priznanje donela pesma „Nasušna tajna“, a odluku o tome je, jednoglasno, doneo žiri kojem su bili pesnik Blagoje Baković (predsednik), pobednici dva perethodna konkursa, Jovanka Novković Perge i Vladimir Jović, i iguman Bešenova arhimandrit Arsenije Matić.

Na konkursu „Zemnih milina nabeski kroj“ učestvovalo je više od 140 pesnika iz Srbije i rasejanja, a žiri je, takođe jednoglasno, odlučio da dodeli i dve druge i tri treće nagrade.
...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.