Kineska banka u Srbiji početkom 2017.

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2016, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineska banka u Srbiji početkom 2017.

Kineska državna banka osniva banku u Srbiji, koja će početi da radi početkom sledeće godine.

Ova banka, koja je peta najveća banka na svetu, kako navodi "Novosti", finansiraće kineske i srpske kompanije koje će zajednički nastupati na trećim tržištima.

Kako navode, osnivač nove banke na teritoriji Srbije Bank of China (Hungary) Ltd 19. oktobra je preko svojih pravnih zastupnika podneo zahtev Narodnoj banci Srbije za davanje preliminarnog odobrenja za osnivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << banke u Srbiji.

U NBS rekli su "Novostima" da su planovi osnivača da se svi postupci, kao i registracija završe do kraja ove godine, kako bi banka počela sa radom početkom 2017. godine.

List navodi da se za sada ne zna da li će Kineska banka odmah raditi sa stanovništvom, ali da je sigurno da će kreditirati i domaće i strane firme.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Doček srpske nove godine

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Kinezi osnivaju banku u Srbiji

Izvor: Blic, 26.Okt.2016

Kineska državna banka Bank of China osniva banku u Srbiji, koja će početi da radi početkom sledeće godine. Ova banka, koja je peta najveća banka na svetu, finansiraće kineske i srpske kompanije koje će zajednički nastupati i trećim tržištima...Kako navode Novosti, osnivač nove banke na...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.