Skromna godina – skroman i doček

Izvor: Šumadija Press, 30.Dec.2015, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skromna godina – skroman i doček

Zbog teške finansijske situacije, u Kragujevcu neće biti organizovanog dočeka Nove godine od strane lokalne samouprave.

Kragujevčani će 31.decembra u ponoć moći da uživaju u vatrometu sa zgrade Gradske uprave, a tradicionalno, poklon čestitkom od 100 hiljada dinara Grad će darivati prvorođenu bebu koja se rodi u Novoj godini i po Gregorijanskom i po Julijanskom kalendaru.

Neki bi rekli skromno, po meni s razlogom, s obzirom na finansijsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << situaciju u kojoj se Grad nalazi ne samo ove godine već nekoliko godina unazad – kaže predsednik Skupštine grada Milan Urošević.

On dodaje da nema prevelikog razloga za slavlje i da je logično je da se u velikim gradovima, posebno u glavnom gradu, održavaju proslave koje traju po nekoliko dana uz učešće velikih zvezda.

U Beograd dolazi na hiljade turista iz regiona, Evrope i sveta. To sa našim gradom još nije slučaj a cilj nam je da, negde u budućnosti, Kragujevac postane atraktivna turistička destinacija i za Novu godinu – rekao je Urošević.

Za mlade (ali i nešto starije Kragujevčane), Dom omladine je pripremio program “za spas” od turbo-folk ludila koje je u ponudi većine restorana i kafića.

Naime, u vreme prelaska stare u novu godinu – u četvrtak, 31. decembra, tačno u ponoć, grupa “Osvajači” će promovisati svoj novi album “Sad je na mene red” . Novu, 2016.godinu,  posetiocima u Domu omladine poželeće Zvonko Pantović-Čipi i Nebojša Jakovljević-Šone sa ostalim članovima benda.

“Osvajači” će predstaviti pesme sa novog albuma, ali će izvesti i dobro poznate, stare hitove poput “Pronađi me”, nove obrade “Samoću znam” i zanimljivog prepeva jednog od njihovih najvećih hitova “S kim čekaš dan” na engleskom jeziku.

Pored ponoćne promocije “Osvajača”, poslednjeg dana ove godine u Domu će biti održan i besplatan koncert kragujevačke klupske atrakcije – benda “Vesele osamdesete”, od 12 do 15 sati..

Večeras, od 21 sat,  Škola rok muzike “Oktava” održaće Novogodišnji koncert na kome je ulaz takođe besplatan, dok će 1.januara od 21 sat biti organizovana repriza dočeka Nove godine, kada će nastupiti kragujevački di-džejevi TRIBUTE TO THE FALLEN i TOMMY 69.

U subotu, 2.januara, u Klub-Galeriji će nastupiti DJ FITNES i CD MINISTAR, takođe od 21 sat.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.