Najromantičniji doček na najčarobnijem mestu na svetu uz popust Superodmora

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najromantičniji doček na najčarobnijem mestu na svetu uz popust Superodmora

Portal Superodmor.rs nudi vam da doživite najromantičniji doček Nove godine na najčarobnijem mestu na svetu - čuvenoj pustinji Vadi Ram, koja je pod zaštitom UNESCO-a i to uz popust od 70 evra po osobi.

Ukoliko danas na portalu Superodmor.rs rezervišete aranžman od 30. decembra, devet polupansiona i avionski prevoz, uz tri noćenja u Amanu, jedno u pustinji Vadi Ram, dva noćenja u Petri, dva na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obali Mrtvog mora i jedno noćenje u Akabi, umesto 1.250 evra po redovnoj ceni, putovanje ćete platiti 1.180 evra po osobi.

Prvog dana, po dolasku, planirano je panoramsko razgledanje Amana na putu prema najsvetijem mestu u Jordanu - planini Nebo, gde je, prema verovanju, sahranjen Mojsije. Putovanje se nastavlja prema Madabi, „gradu mozaika”, a potom se kreće ka crvenoj pustinji Lorensa od Arabije - pustinji Vadi Ram, gde je snimljeno nekoliko scena filma ‘’Ratovi zvezda’’. Smeštaj je u kampu usred pustinje. Novogodišnja zabava počinje u 21 sat uz specijalnu atmosferu začinjenu raznobojnim reflektorima, uz sveće i baklje. Novu 2015. godinu dočekaćete u velikim beduinskim šatorima, uz tradicionalne pesme, arapsku i evropsku muziku.

Nakon doručka u kampu kreće se u dvosatni obilazak pustinje džipovima. Narednog odana planiran je odlazak u Petru, uvršćenu u Svetsku kulturnu baštinu UNESCO-a. Put će vas voditi kroz strme padine i stenovite planinske vrhove, do hramova, grobnica, pozorišta i stepeništa koji su urezani u kamenu. Sledećeg dana planiran je nastavak putovanja prema Keraku, moćnom utvrđenju koje su sagradili krstaši 1.142. godine. Sledi odlazak do Mrtvog mora, najniže tačke na zemlji. Mrtvo more je slano jezero u koje se uliva reka Jordan, nalazi se na najnižoj nadmorskoj visini na svetu i ima najslaniju vodu na svetu u kojoj je nemoguće potonuti i isto tako nemoguće plivati.

Nakon plutanja na Mrtvom moru, obići ćete "pustinjske dvorce", zamkove Kasr Amra, Kasr Azrak i Kasr Al Kerane, koji potiču iz 8. veka nove ere. Azrak je dvorac, gde je Lorens od Arabije boravio i napisao deo njegove knjige "Sedam stubova mudrosti". Bogatim i raznovrsnim programom puta, potom je predviđen povratak u Aman, prestonicu kraljevine Jordan, na reci Jabok.

Za više informacija o ovom nesvakidašnjem putovanju, koje se, sigurno, ne zaboravlja, pročitajte ovde.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.