Istinski praznik: Umesto proslavu Nove godine, ovaj grad plaća lečenje teško bolesnog dečaka

Izvor: Press, 07.Dec.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istinski praznik: Umesto proslavu Nove godine, ovaj grad plaća lečenje teško bolesnog dečaka

Ovaj grad neće imati javni doček Nove godine, ali 'vatromet' koji spremaju će biti najhumaniji na planeti
Načelnik opštine Kakanj, Nermin Mandra uz saglasnost i podršku stanovnika odlučio je da sredstva za javni doček nove godine preusmeri na operaciju teško obolelog sedmogodišnjeg dečaka Evelina Alajbegovića.

Opština Kakanj ove godine neće imati javni doček Nove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ali 'vatromet' koji oni spremaju će biti najveličanstveniji na planeti, kaže jedan od komentara na službenim stranicama ove opštine u BiH

Načelnik Nermin Mandra doneo je odluku da novac namenjen za noćni program dočeka Nove godine  bude preusmeren za lečenje sedmogodišnjeg dečaka Evelina Alajbegovića koji boluje od tumora na mozgu.



"Tu odluku je načelnik jutros doneo. Provedena je široka akcija skupljanja pomoći za ovog dečaka. Dete ima tumor na mozgu, a sedam mu je godina. Celokupna zajednica se aktivirala, volonteri skupljaju novac na ulicama, uključile su se nevladine organizacije, privrednici skupljaju novac. Načelnik je kontaktirao građane putem Fejsbuk profila oštine Kakanj da se sredstva preusmere, a građani su to podržali", rekao je portparol opštine Kakanj Evelin Memić.

Odluka je zvanična. Dobar deo sredstava je već sakupljen. Akcija traje, a uključene su i škole.

Operativni zahvat će biti izveden u Nemačkoj, a koštaće oko 66.000 evra. Iz Opštine Kakanj se nadaju da će do kraja nedelje imati puni iznos, kako bi Evelin Alajbegović što pre otišao na operaciju tumora na mozgu.



"Načelnikova odluka je da umesto Nove godine spasimo život. Imali smo praksu javnog slavlja, ali smo odlučili da je ovo važnije", dodao je Memić za N1.

Inače, ova opština svake godine izdvaja do 10.000 KM za javni doček Nove godine.

Dodatne informacije možete pronaći i na Facebook grupi "Spasimo malog Evelina".
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.