Doček Nove godine u Parizu s video spektaklom, ali bez vatrometa

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doček Nove godine u Parizu s video spektaklom, ali bez vatrometa

Gradonačelnica Pariza An Idalgo izjavila je danas da će za novogodišnju noć na Jelisejskim poljima u Parizu biti organizovan video spektakl na Trijumfalnoj kapiji i da neće biti vatrometa, prenose danas francuski mediji.

An Idalgo rekla je da će za oko 300.000 posetilaca na Jelisejskim poljima biti priređen video spektakl od 15 minuta na kojem će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učestvovati 50 umetnika i tehničara.

Osvetljenje, koje će biti postavljeno prema Trijumfalnoj kapiji, igraće se s reljefom poznatog istorijskog spomenika koji će biti vidljiv na celim Jelisejskim poljima, aveniji dugoj skoro dva kilometra.

Pored tog vizuelnog performansa koji će biti priređen 15 minuta pre ponoći, biće postavljene džinovske slike iz pariskog života. "Na tim slikama biće prikazano bogato kulturno nasleđe i umetnost življenja u Parizu", prenosi list Parizjen.

Svi oni koji neće biti na Jelisejskim poljima 31. decembra, moći će narednog dana da "gledaju reprizu" od 13.00 do 18.00.

Parižani zameraju gradskim vlastima što ne organizuju vatromet kao u

drugim metropolama.

Gradske vlasti, koje su za ovogodišnji doček Nove godine potrošile

200.000 evra, navele su da ne organizuju vatromet iz tehničkih i

bezbednosnih razloga.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine,   Nova godina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.