SUNCE PREMIJERNO: Dino Merlin snimio spot za novu pesmu

Izvor: Kurir, 01.Okt.2014, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUNCE PREMIJERNO: Dino Merlin snimio spot za novu pesmu

Muziku, tekst, i aranžman radio je sam Dino Merlin dok su u produkciji pesme učestvovali velikani evropske i svetske muzičke scene

Jedanaesti studijski album Dina Merlina "Hotel Nacional" nastavlja da obara rekorde. Već u prvoj nedelji od objavljivanja postao je prvi regionalni muzičar čiji album se našao na prestižnoj Billboard World Albums top listi, na zvaničnom Jutjub kanalu numere sa novog albuma imaju više od 15 miliona pregleda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Pesma "Sunce" treći je singl sa novog albuma Dina Merlina "Hotel Nacional", a publika može da uživa u novom video spotu za tu pesmu.

Muziku, tekst, i aranžman radio je sam Dino Merlin dok su u produkciji pesme učestvovali velikani evropske i svetske muzičke scene - Amerikanac Richard Niles (saradjivao sa Paul McCartney, Ray Charles, Tina Turner, Cher), i Šveđanin Gunnar Norden (Lisa Ekdahl, Viktoria Tolstoy). Pesma je snimana u studijima u Sarajevu, Los Anđelesu i Stokholmu, dok je video spot sniman u Rock Clubu Marquee u Sarajevu. Scenario i režiju radio je američki režiser Patrik Maršal u saradnji sa sarajevskom ekipom Almirom Đikolijem, Amelom Đikolijem i Antoniom Tonijem Ilićem.

Sarajevski pevač imao je veliki uspeh na američkoj turneji koja je završena koncertima u Čikagu. Kako ističu organizatori, dvorane su bile premale za sve one koji su želeli na koncert Dina Merlina i turneja će biti zapamćena po rekordnoj posećenosti i neuobičajeno velikom interesovanju publike u Severnoj Americi za nastupe nekog od izvođača iz našeg regiona. Najbolji dokaz je da su organizatori nakon koncerata u Njujorku, Torontu i Sent Luisu,u Čikagu, zbog velikog interesovanja, održali dva koncerta umesto planiranog jednog.

Posle američke turneje "Hotel Nacional" se seli u Evropu i ne treba sumnjati da će sve "sobe" ponovo biti ispunjene.
Pogledaj vesti o: Dino Merlin,   Jutjub

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijera: Dino Merlin - Sunce! Pogledajte spot! (Video)

Izvor: Svet plus, 01.Okt.2014

Dino Merlin je premijerno predstavio video spot za pesmu "Sunce", treći singl sa najnovijeg albuma Hotel Nacional...Pesma "Sunce" treći je singl s novog albuma Dina Merlina "Hotel Nacional". Muziku, tekst i aranžman napravio je sam Merlin, dok su u produkciji pesme učestvovali velikani evropske i...

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.