Ljubavna prica Dina Merlina je jos ludja od njegovih hitova

Izvor: medio.rs, 23.Jul.2016, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubavna prica Dina Merlina je jos ludja od njegovih hitova

Ljubavna priča Dina Merlina i njegove sadašnje supruge Amele zvuči kao filmska.

Merlin se danas seća i datuma kad je ugledao Amelu. Bilo je to 8. 8. 1979. godine i bila je ljubav na prvi pogled.

– Vidio sam je u džamiji, prišao joj i sigurno joj rekao nešto neodoljivo kad je sa mnom još i danas – šali se slavni muzičar koji je sa svojom izabranicom morao da prođe brojne životne prepreke.

Dino je išao na zanat, Amela je pohađala gimnaziju. >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << Njeni roditelji želeli su da se zabavlja sa nekim ko je na "njenom nivou" i bili izričito protiv veze sa Dinom.

Ipak, ljubav je bila jača - pobegli su od kuće kada su imali 20 godina i ona se tajno udala za njega.

- Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao ka vratima da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću. Nakon venčanja otišli smo na bračno putovanje u Dubrovnik, a kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni čuti za nju. Ali, eto vreme leči sve pa me danas Amelini roditelji vole i više nego što zaslužujem - rekao je jednom prilikom Merlin.

"Kad si rekla da me voliš" je samo jedna od pesama posvećena njihovoj ljubavi, a on ističe da Ameli nije posvetio samo pesme - već svoj ceo život.

Inače, osim Amelinih roditelja i Merlinovi prijatelji su bili protiv njihove veze. Mislili su da gubi vreme sa njom i da ona nije adekvatna devojka za njega jer su brojne prepreke između njih i da neće uspeti da ih pobede.

Nevolje, međutim, nisu nestale sa venčanjem.

Nakon što se oženio Amelom, Merlin je morao da se brine za svoju porodicu i da se izbori da zaradi novac. Jednom prilikom ga je supruga pitala da li je doneo nešto da jede, a on joj je mahao papirom u ruci i rekao kako je napisao pesmu.

"Jesi li ti lud? Papir se ne jede", rekla mu je tom prilikom supruga.

Na papiru se nalazila pesma "Kokuzna vremena", koja je završila na njegovom prvom albumu i bila prekretnica u njegovom životu...

 Dino i danas priča koliko se divi svojoj supruzi i slavi dan kad su objavili svoju ljubav.

– Amela je moj životni partner, moj saveznik i najbolji prijatelj. Kada nekog takvog imate pored sebe nema iskušenja koje se između vas može isprečiti - rekao je Merlin u intervjuu za Hello, a kao tajnu istrajne ljubavi navodi "volju da se istraje u ljubavi, toleranciji i uzajamnom poštovanju".

Imaju ćerku Naidu i saina Hamzu.
Pogledaj vesti o: Dino Merlin

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.