Polovnu opremu za skijalište platili više od nove

Izvor: Blic, 04.Okt.2015, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polovnu opremu za skijalište platili više od nove

Izdavanje skijališta na Divčibarama za dinar na 15 godina je sumnjivo, jer, po ugovoru, budući zakupac platiće 15.000 evra više polovnu od nove opreme za osnežavanje.

Grad nudi rezervoar vode za skijalište koji, inače, uopšte ne postoji. To sve tvrdi Milorad Minić, odbornik vladajuće SPS u valjevskoj skupštini i bivši direktor Ustanove za fizičku kulturu „Valis“, koja gazduje gradskim ski-kompleksom na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Divčibarama. I pored tih tvrdnji, njegove partijske kolege uz pomoć koalicionih partnera, ali i glasova pojedinih odbornika opozicione SNS, doneli su odluku da skijalište, koje je od 2010. gradskoj kasi napravilo gubitak od oko pet miliona dinara - izdaju za jedan dinar!

- Visina zakupa je čak i najmanje sporna, dok su svi ostali uslovi ugovora sa budućim zakupcem krajnje sumnjivi. Naime, najsavremeniji ski-data uređaj za automatski prolazak skijaša košta 30.000 evra, dok je u ovoj odluci navedeno da nabavka polovnog uređaja, koji bi trebalo da kupi potencijalni zakupac, košta 45.000 evra - navodi Minić, koji potvrđuje da je o sumnjivim uslovima davanja u zakup skijališta informisao SPS gradonačelnika i njegovog pomoćnika, Stanka Terzića i Milorada Ilića.

Njih dvojica nisu ni bila u sali Skupštine kada su odbornici usvojili za Minića sumnjivu odluku o objavljivanju oglasa za izdavanje divčibarskog skijališta u zakup.

- Sudski veštak je procenio da će potencijalni zakupac kroz opremu za osnežavanje ski-staze uložiti 262.000 evra, i to sa polovnom opremom. Realno, taj posao sa novom opremom ne može da košta više od 250.000 evra - upozoravao je Minić odbornike.

Nema rezervoara pored ski-staze

- Grad po ugovoru treba da obezbedi korišćenje vode iz rezervoara koji se nalazi pored ski-staze. Tri godine bio sam direktor „Valisa“ i bio na Divčibarama i znam da takav rezervoar od 3.000 kubika uopšte ne postoji! Pitam se kako je sudski veštak i to mogao da navede u svom izveštaju na osnovu kojeg je formiran predlog ove odluke - pita Minić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.