Nepotrebna panika, dinar je stabilan

Izvor: RTV Pink, 28.Avg.2014, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepotrebna panika, dinar je stabilan

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković smatra da se nepotrebno izaziva panika jer je dinar stabilan. Neutemeljene licitacije sa novim kursom dinara samo otežavaju posao NBS, a državu i građane koštaju, kaže Tabaković.



Jorgovanka Tabaković ističe da je štetno davati prognoze o danu ili mesecu kada će kurs preći neki nivo. "Naša stručna javnost podeljena je oko mnogih pitanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV Pink << da li bi kurs trebalo da jača ili slabi, da li bi trebalo menjati režim monetarne politike, ali je saglasna u jednom - ne samo da je nezahvalno već je i vrlo štetno davati bilo kakve prognoze o danu ili mesecu kada će kurs preći neki nivo", rekla je za Novosti Jorgovanka Tabaković. Tabaković je istakla da se u NBS ne usuđuju da prognoziraju. "Ali se usuđujemo da obećamo da ćemo svom snagom i znanjem nastaviti da održavamo postignutu cenovnu i finansijsku stabilnost", istakla je guvernerka. Naglašava da je Narodna banka Srbije otvorena institucija koja najširu javnost svakodnevno informiše i objašnjava šta, zašto i kako radi, otvorena je za sva novinarska pitanja, pa i sugestije i kritike.
Pogledaj vesti o: Kurs dinara

Nastavak na RTV Pink...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV Pink. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV Pink. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.