NEMA ODŠTETE ZBOG POVREDA OD LEDENICE

Izvor: Kurir, 16.Nov.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMA ODŠTETE ZBOG POVREDA OD LEDENICE

Ispred Doma zdravlja Zemun prošlog decembra Beograđaninu pala ledenica na glavu. Do današnjeg dana nije dobio ni dinar nadoknade

Sa krova na glavu!

Miloš Stanišić zadobio je povrede ispred Doma zdravlja u Zemunu prošle godine u decembru, kad mu je gromada leda s krova pala na glavu. Otišao je na redovnu kontrolu, a vanredno završio u nesvesti s povredom glave!

S obzirom na gužvu koja je tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dana vladala u Domu zdravlja, Stanišić se javio lekarki i rekao da će se vratiti za dan, dva. Ali... Komad leda s krova Doma zdravlja pao mu je na glavu!

Od udarca ledenice velike težine Miloš Stanišić pao je u nesvest, zadobio potres mozga i otok na glavi.

I sada, posle godinu dana, i dalje, kaže, ima posledice - velike bolove i nesvesticu. Tražio je odštetu i već godinu dana se bori da je dobije iako je više puta odbijen.

- Srećan sam što sam ostao živ! Još nisam išao na sud, ali ako treba, idem i do Strazbura! Meni je ta ledenica nanela velike povrede i ostavila mi trajne posledice, a pala je s njihovog krova! Što nisu postavili žutu traku kao znak upozorenja? Što nisu pozvali nikoga od nadležnih organa posle moje nesreće? Pokušali su da sakriju! E, pa ne može - kaže Miloš Stanišić.

Odštete neće biti jer nema svedoka nesreće. Niko ne može da garantuje da je ledenica pala s krova Doma zdravlja niti da je Stanišić tog dana bio tamo, jer to „nigde nije zapisano". On je ljut i traži pravdu zato što, kako kaže, „sreća što je živ sada više nije dovoljna".

- Oni tvrde da sam bio na ulici i da me je neko doneo! A otkud ja znam ko me je uneo, kad sam bio bez svesti? Kako mogu da imam svedoke ako se ne sećam ničega? Oni sigurno znaju ko me je uneo i ko je video da se to dogodilo ispred Doma zdravlja. Izbegavaju svoju odgovornost a ja i dalje trpim bolove i osećam strah. Trošim mnogo novca na lekove i uvek mi treba nečija pomoć, jer često gubim ravnotežu i pamćenje - dodaje Stanišić.

Teodora Vuković

Bez komentara!

- Ne želim da razgovaram o tome, nemojte me više zvati. Vama nemam šta da kažem, završili smo ovaj razgovor! - rekla je dr Mirjana Stanojević, lekarka koja je tog dana pregledala povređenog Miloša Stanišića.

Neosnovan zahtev!?

- Prema zdravstvenom kartonu, Miloš Stanišić nije bio tog dana u Domu zdravlja. Piše samo da je uveden u pratnji prolaznika, da mu je pala ledenica na glavu ispred zgrade i da je izgubio svest. Zato je zahtev neosnovan! Tvrdnja da je ledenica pala ispred Doma zdravlja Zemun je samo izneta, a nije potkrepljena svedocima - navode iz ove zdravstvene ustanove.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.