Koridor 11: Država ne duguje nikome ni dinar

Izvor: B92, 27.Jul.2016, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 11: Država ne duguje nikome ni dinar

Čačak -- Država ne duguje ni dinar izvođačima na Koridoru 11 a deonica Ljig-Preljina biće puštena u saobraćaj u planiranom roku do kraja avgusta, kaže Zorana Mihajlović.

Na pitanje novinara da li Koridori Srbije imaju dugovanje prema glavnom izvođaču Azvirtu iz Azerbejdžana od 26 milona evra, kao i da li bi radovi mogli da budu zaustavljeni, potpredsednica tehničke vlade je rekla da ništa nije zaustavljeno i da nije reč o dugovanju.

"Novac postoji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i sada je na Ministarstvu finansija Azerbejdžana da odobri aneks sporazuma", rekla je Mihajlović novinarima u Čačku.

Ona je poručila da država, Koridori i Putevi Srbije ne duguju nijedan dinar nijednom izvođaču.

"Ništa ne stoji, do kraja avgusta će biti puštena ta deonica Koridora 11. Azvirt i kineski Sinohidro imaju konzorcijum i sa njima razgovaramo o nastavku gradnje obilaznice oko Beograda", naglasila je Mihajlović.

Na pitanje kada će se graditi Koridor 11 od Čačka do granice sa Crnom Gorom, ministarka je navela da se razgovara sa kineskim partnerima i kompanijama o modelima finansiranja.

"Još smo u dilemi o načinu finansiranja, to nije frekventan put, ali je strateški važan, jer nije samo povezivnje Srbije i Crne Gore već izlazak na more i luku. Tako da još razgovaramo da li kredit ili bar na jednom delu da imamo koncesiju. Nije nam jednostavno da tako veliki novac uzmemo iz kredita", kazala je Mihajlović.

Ona je dodala da će nakon formiranja nove vlade biti jasnija slika kako će biti obezbeđen novac za taj autoput.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.