Kako možete da uštedite na računima za grejanje

Izvor: B92, 28.Nov.2015, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako možete da uštedite na računima za grejanje

Računi za gejanje oduvek su tokom zime bili velika stavka svakog kućnog budžeta. Uz nekoliko saveta računi možda mogu biti nešto niži jer je u današnje vreme svaki dinar vredan.

Dolaskom hladnijih dana već ste sigurno reduzeli neke mere kako biste uštedeli na grejanju i zadržali toplotu u stanu, a uz topliju posteljinu, papuče i ćebe dok se odmarate, možete preduzeti još nekoliko koraka.

Stariji prozor i drvenarija

Imate li stariju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << drvenariju, lako je moguće da toplota izlazi iz prostorija, a to znači i veći račun za grejanje. Možete sebi pomoći tako što ćete silikonom popuniti oštećenja, a on nije skup i dovoljan vam je jedan dan da sve dovedete u red.

Trake za vrata i prozore

Na štokove vrata i okvire možete staviti samolepljive trake upravo za tu namenu pa će oni bolje prijanjati i neće propuštati toplotu.

Zaštitnici za vrata

Oni se najčešće koriste protiv promaje jer se postave na parket ili pločice ispred vrata, ali su i odličan izolator.

Iskoristite sunce

Svaki lep i sunčan dan iskoristite tako da razmaknete zavese jer će sunce pomoći održavanju toplote u stanu. Naravno, čim sunce počne da zalaziti, vratite zavese.
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.