Država prodaje Narodnu banku zajedno sa dugovima za jedan dinar

Izvor: Njuz.net, 27.Okt.2014, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država prodaje Narodnu banku zajedno sa dugovima za jedan dinar

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeBudući vlasnik će morati da preuzme dug od 44 milijarde dinara

BEOGRAD, 27. oktobar 2014, (Njuz) – Vlada Srbije donela je odluku da zbog nagomilanih dugova proda Narodnu banku Srbije za jedan dinar, a budući vlasnik moraće da preuzme i dugove u iznosu od oko 44 milijarde dinara.
Država je odlučila da reši problem te gubitaške firme pre nego što dođe u situaciju da mora da ulaže u nju kao u niz drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << preduzeća koja čekaju na restrukturiranje ili likvidaciju.
- Za razliku od mnogih firmi koje su već koštale budžet milijarde evra, u slučaju Narodne banke Vlada je rešila da reaguje odmah i spreči gomilanje dugova i upadanje firme u stečaj. U ovom trenutku NBS je, uprkos dugovima, stabilna firma sa velikim potencijalom i stoga će biti privlačna investitorima – kažu u Vladi Srbije.
Centralna banka raspolaže velikom imovinom u koju se, između ostalog, ubrajaju zgrada u ulici Kralja Petra, jedna zgrada na trgu Slavija, ali i retka zbirka Platonovih citata koje je koristila guvernerka Jorgovanka Tabaković.
- Što je još važnije, budući kupac dobija pristup velikom finansijskom tržištu i stiče kontrolu nad svim komercijalnim bankama u zemlji. Ali to nije sve. Vlada Srbije je, naime, odlučila da budućem investitoru potpuno besplatno pokloni Savet guvernera Narodne banke Srbije, što će ponudu učiniti još atraktivnijom – ocenjuje sagovornik Njuza iz Vlade Srbije.
Budući vlasnik će, prema socijalnom programu, biti dužan da nikoga ne otpušta bar 15 dana po preuzimanju ove institucije, a ukoliko nakon isteka tog roka ipak reši da otpusti zaposlene, otpremnina neće smeti da bude manja od mesečne plate aktuelne guvernerke Jorgovanke Tabaković.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.