Dinar sve slabiji u odnosu na evro

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2014, 08:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinar sve slabiji u odnosu na evro

Dinar je u petak oslabio prema evru za 0,1 odsto, odnosno 13 para, a zvanični srednji kurs je 117,5632 dinara za jedan evro, što je najslabija vrednost domaće valute u 2014. godini.

Dinar najslabiji u 2014. (Foto: Ilustracija)

Narodna banka Srbije(NBS) je u četvrtak prodala 10 miliona evra da bi ublažila dnevnu promenu deviznog kursa. Po podacima Narodne banke Srbije (www.nbs.rs), dinar je u petak u odnosu na evro izgubio 2,5 odsto vrednosti od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << godine, 2,8 odsto za godinu dana, a jedan odsto vrednosti izgubio je za poslednjih mesec dana.

 

Dinar je ove godine bio najjači 1. januara, kada je jedan evro koštao 114,6421 dinara.

 

NBS je ove godine na Međubankarskom deviznom tržištu, da bi ublažila dnevno kolebanje kursa, prodala 900 miliona, a kupila 200 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Dinar,   Kurs dinara

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.